Side 2

Marc Pichelin har skapt fonografier – bilder av lyd – gjennom sitt møte med Skjervøy. Han har truffet fiskere, mannskap på ei ferge, en flokk reinsdyr, arktisk fugleliv og vær og vind. Dette har han så satt inn i en musikalsk sammenheng som han er helt alene om.

Pichelin med sin elektronikk, landsmannen Xavier Charles på klarinett og munnspill og SOFA-gründer Ivar Grydeland på banjo, kler fonografiene med ei elektroakustisk kappe og resultatet er intet mindre enn besnærende.

Det er naturen sjøl som styrer denne innspillinga. Det er den som er grunnlaget og utgangspunktet og de tre blir på sett og vis kommentatorer som tolker inntrykkene Pichelins opptak gir dem.

For meg er dette en helt ny måte å oppleve «musikk» eller stemninger på. Pichelin har jobba med fonografier i både Europa, Asia og USA i lengre tid og har åpenbart en klar filosofi rundt hvordan han vil at naturen – i dette tilfellet – skal «lede» musikken.

Både Pichelin, Charles og Grydeland er svært forsiktige med sine virkemidler. De lar hele tida naturen være sjefen og det virker helt riktig. Ta gjerne den musikalske turen til Skjervøy og la deg forføre.

Tor Hammerø