Side 2

Langsom flyt

Vojtech Procházka Trio har forandra navn til urnorske Bergljot. Musikken har så avgjort forandra seg også.

Trioen som, til tross for navneendringa, fortsatt består av Adrian Fiskum Myhr på bass, Vojtech Procházka på piano, synther og elektronikk og Tore Thorvaldsen Sandbakken på trommer og perkusjon, har eksistert siden 2008. Herrene er fortsatt unge – i første halvdel av 30-åra. Både med andre band og ikke minst med denne trioen har de likevel oppnådd og rukket mye.

Da vi støtte på trioen første gang i 2010 med debut-skiva “Amoeba´s Dance”, var det en relativt straight, moderne jazztrio som inntok heimen. Låter av Ornette Coleman, Herbie Nichols, Paul Motian og Kurt Weill, samt eget materiale, bestod repertoaret av den gangen. Nå tar de oss med til helt andre steder.

Nå er de inne i en periode der synther og elektronikk er en viktig del av lydbildet. I løpet av ei lita uke i Frankrike i fjor vår spilte de inn disse cirka 35 minuttene, som sjølsagt er å finne på to vinylsider, med musikk som er totalt fritt improvisert, men fortsatt gjort med stor grad av eget bumerke og en kollektiv vilje og evne til å stake ut den felles kursen.

Dette er ikke bråkete og heftig frijazz slik mange tenker umiddelbart når frijazz nevnes. Dette er dynamisk, reflekterende musikk som tar den tida den tar. Spennende!