Dagbladet

Gitaristen Kim Myhr (32) var JazZtipendiat tre år før Neset og konsertkvitterte med det seinere også plateutgitte verket «Stems and cages» sammen med TJO og Sidsel Endresen.

Nå er Myhr ute med sitt første soloalbum, «All your limbs singing» med akustisk 12-strengs gitar som instrument.

Innledningsvis er det forholdsvis streit 12-strengerklang som møter øret, men det blir fort klart at Myhr sin vane tro er ute etter å fravriste gitaren dens mer hemmelige klangfarger. «Låtene» - seks i tallet - står som klangskulpturer mer enn som bærere av melodi og rytme, og det er i klangbildene at den nesten umerkelige dynamikken utspiller seg i form av en endret tone i akkorden, en varsom endring av selve klangen eller tilsvarende manipulasjoner av andre parametere.

Myhr bruker elektronikk uten store eksesser, og bygger en slags stående, langsomt pulserende bølger eller lydvegger rundt heftige, repetitive og insisterende akkordslag, for i neste øyeblikk å la enkelttoner dirre med rom og ro rundt seg.

Resultatet er et album som inviterer til fordypelse i og meditasjon over klanglige strukturer i et aldri hvilende spill.