Jazznytt

«Nok en sær liten innspilling fra det usedvanlig kreative SOFA-selskapet. Og nok en innspilling som nok ikke vil redde økonomien til plateselskapet.
Likevel anbefaler jeg en hver som måtte lese disse linjene om å sette seg ned, gjerne med hodetelefoner, og bruke ca. en times tid av sitt liv på denne innspillingen.
Mange vil nok sikkert avvise den raskt og putte den inn i kategorien ”pling/plong”, men det er i første rekke de som ikke gidder å sette seg ned og lytte. For det er mange dører som åpner seg ved å gjøre en liten innsats for denne plata.
Violin og bratsj sammen med gitar og perkusjon kan i utgangspunktet høres ut som klassikerne og jazzerne har gått sammen og sagt at ”nå skal vi lage en plate som kombinerer det klassiske med jazzen, dere”. Men det kan umulig ha vært tilfelle her. Her skaper man en tett helhet og en dramaturgi i spillet som forbløffer. Ingen av musikerne utmerker seg foran noen andre. Det hele er et svært sammensveiset kollektiv som fascinerer. Musikerne føler seg fram ovenfor hverandre, de lytter, konsentrerer seg og er så til de grader tilstede ved hver tone på albumet.
Kanskje ikke ei skive du setter på når svigermor er på besøk, men heller en innspilling du tyr til i mørke høst- og vinterkvelder når du omsider har fått nok av Tore på sporet og Ivar Dyrhaug.
Anbefales for åpne ører og sinn!»

Jan Granlie